Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkészült! Milliárdos beruházás Nyíregyházán

| 2016. 12. 06. | 16:07:00
Már használatba is vehettük
Elkészült! Milliárdos beruházás Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat gazdaságösztönző közlekedésfejlesztésre; a beruházás első szakaszában megvalósult a 4-es, a 41-es, a 36-os és a 38-as számú főút összeköttetését javító útbővítés, az új szakaszokat kedden adták át a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az avatáson elmondta: a 950 milliós fejlesztés nyitó projektje, a Szegfű utca 2x2 sávosra történő bővítése 330 millió forintért valósult meg.


A négysávosítás a város úgynevezett Kis- és Nagy-körútja közötti szakaszon, a Hunyadi és az István utcai részen valósult meg, illetve tovább a László utcáig felújították az ott már meglévő 2x2 közlekedési sáv aszfaltburkolatát is.

Az út északi oldalán gyalog- és kerékpárutat alakítottak ki, míg a délin felújították a járdát, illetve megoldották a csapadékvíz elvezetését.

Az úton továbbá két kereszteződésben úgynevezett hangos jelzőlámpás csomópontot hoztak létre.
A városvezető hozzátette, hogy a gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a város ipari-kereskedelmi területeinek jobb megközelíthetőségét szolgálja, amelytől a beruházások további vonzását, a foglalkoztatás javítását várják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés