Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha vonattal utazik, erre mindenképpen figyeljen!

| 2016. 12. 20. | 13:49:00
Érdemes tájékozódni.
Ha vonattal utazik, erre mindenképpen figyeljen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonykor változik a vonatok közlekedési rendje, a szilveszter és az újév miatt viszont nem kell módosítani a menetrendet – áll a MÁV Zrt. közleményében, amelyben arra is felhívják a figyelmet, hogy a menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni.

Karácsonykor, december 24-én marad a szombati közlekedési rend, viszont 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi rend szerint járnak majd a vonatok. Az év utolsó és a jövő év első napján nem változik a személyszállító vonatok forgalmi rendje: december 31-én, szilveszterkor a szombati, január 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Január 2-án, hétfőn már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vonatok.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében azt javasolják, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg az utasok, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlási lehetőséget is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés