Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerekesszékkel indult útnak Napkorra

| 2016. 12. 30. | 09:34:00
Azt mondta, lemerült a telefonja.
Kerekesszékkel indult útnak Napkorra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szokatlan dologra lettek figyelmesek a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai szerdán, a délutáni csúcsforgalomban. A 41-es főútvonal és a 403-as főút körforgalmi csomópontjának közelében a téli időjárás okozta rossz látási viszonyok között kézzel hajtott kerekesszékben közlekedett egy férfi Nyíregyháza felől Napkor irányába.

A főúton haladó, teljesen kivilágítatlan kerekesszéket a párás-ködös időben, a csúcsforgalomban a gépjárművek vezetői későn észlelték, ezért többen hirtelen irányváltoztatásra kényszerültek, hogy kikerüljék.

A rendőrök a rendkívül balesetveszélyes helyzetre azonnal reagáltak, a 42 éves férfit a szolgálati gépkocsiba ültették, kerekesszékét a csomagtérbe tették és napkori otthonába szállították. A férfi útközben a rendőröknek elmondta, hogy gépkocsival vitték őt Nyíregyházára, de mivel mobiltelefonja nem volt feltöltve, a visszaút megszervezéséről már nem tudott gondoskodni. A rendőröknek köszönhetően nem történt baleset, a férfi sérülésmentesen, biztonságban hazatért otthonába.

Az eset kapcsán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős állampolgári és közlekedési magatartással megóvhatjuk az emberéleteket!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés