Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négymilliárdos fejlesztés Sóstón!

| 2016. 12. 07. | 14:56:00
Négycsillagos szálloda épül.
Négymilliárdos fejlesztés Sóstón!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat megbízást adott a Modern városok program keretében mintegy 4 milliárd forintért épülő négycsillagos sóstógyógyfürdői szálloda kiviteli terveinek elkészítésére - közölte a helyhatóság szóvivője az MTI-vel.

Rendes Sándor elmondta: a 2013-ban gyógyhellyé minősített városrészben egy több mint kilencezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálloda épül, amelynek megnyitása 2018. áprilisában várható. A létesítmény vázlat-, építési engedélyes, valamint kiviteli tervei 2017. január végéig készülnek el.

A szóvivő tájékoztatása szerint a négycsillagos szállodában 204 személyes, négy részre osztható konferenciatermet, lobby-és látványbárt, valamint business sarkot is létrehoznak. Emellett wellness- és fitness részleget, gyermek élményszigetet, valamint ajándékboltot is berendeznek.

A szállodához mélygarázs épül 92 gépkocsi-beállóval, a felszínen további 77 parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót alakítanak ki.

A nyíregyházi önkormányzat a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint Sóstógyógyfürdőn a szállodaépítés mellett tovább fejlesztheti a múzeumfalut és az állatparkot is a következő években. Az üdülőhely három beruházásának fejlesztési támogatási kerete meghaladja a 12 milliárd forintot.
A 120 ezer lakosú nyírségi nagyvárosban továbbá a program keretében atlétikai sportcentrum épül majd, felújíthatják a szabadtéri színpadot, illetve fejleszthetik a helyi autóbusz-közlekedést is, együttesen 9,1 milliárd forintos keretből.

A Szabolcsihír is beszámolt arról, hogy a szálloda terveinek elkészítésére nemzetközi pályázazatot írt ki az önkormányzat. A terveket novemberben kiállításon mutatták be.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fürdőtől nem messze, a volt Szeréna lak telkén épül fel a szálloda

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés