Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs karácsony Fuxtec-Sunshine műfüves foci nélkül

| 2016. 12. 15. | 13:34:00
Ez Nyíregyháza legnagyobb pénzdíjas tornája.
Nincs karácsony Fuxtec-Sunshine műfüves foci nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár hetedik alkalommal rendezik meg karácsonykor a Fuxtec-Sunshine Műfüves Teremlabdarúgó Tornát. Nyíregyháza legnagyobb pénzdíjas tornájára december 20-áig várják a csapatok jelentkezését.

Hagyománya van már a rendezvénynek, melyhez a kezdet kezdetén örömmel csatlakozott a 99.4 Sunshine FM – mondta a tornát beharangozó sajtótájékoztatón Balogh Béla a Sunshine Rádió Kft. igazgatója. Hozzátette: Márton Péter, a Filo Sportegyesület elnöke kereste meg az ötlettel. A Filo Sportcentrum pedig igazán új és extra lehetőségeket nyújtó helyszínnek bizonyult. Vonzóvá tette a tornát a pénzdíj is – ez a torna nyújtja a legmagasabb pénzdíjat a teremlabdarúgás kínálatában. A torna nézőszámban is csúcsokat dönt. Hagyományosan december 26-27-én rendezik, s az emberek karácsony másnapján már szívesen mozdulnak ki otthonról, a bejgli mellől.

A vendéglátók képviseletében Márton Péter elmondta: az első hat évben több mint 500 meccset játszottak le a torna során, 12 ezer mérkőzéspercet vett igénybe a játék, és megszámlálhatatlan mennyiségű gól született. Egy-egy alkalommal 32 csapat 400 résztvevővel képviselteti magát.

Sokan már nyáron beírják a naptárukba, hogy el ne felejtsék a karácsonyi programot, és persze megkezdődnek az „igazolások” is egy-egy baráti társaság vagy munkahelyi kollektíva csapatába. A kiírás ugyanis nem csak profiknak szól. Nevezni december 20-áig lehet, eddig 25 csapat jelezte részvételi szándékát. Várnak résztvevőket Debrecenből, Budapestről, Borsod megyéből, Balmazújvárosból, Mezőkövesdről, de Cigánd, Kisvárda és a Nyíregyháza Spartacus is képviselteti magát a tornán.

Az első meccs december 26-án 8 órakor kezdődik, a játékvezetőket az MLSZ megyei szervezete biztosítja, ezzel is emelve a rendezvény rangját. A mérkőzések 20x40 méteres pályán zajlanak.

A meccseket egyenes kiesésre játsszák, ennek okán vérre menő küzdelmeket vívnak a csapatok. Feltehetően idén is ez a hangulat jellemzi majd a tornát.

Az 550 ezer forintos összdíjazású tornán az első négy helyezett, továbbá egy különdíjas részesül pénzjutalomban, továbbá a gólkirály és a legjobb játékos is. A Fuxtec és a Sunshine FM jóvoltából értékes ajándékok is gazdára lelnek.

Szekeres László, a Fuxtec ügyvezető igazgatója elmondta: örömmel támogatja a cége a tornát, szeretik a focit. Elárulta azt is: fedeztek már fel itt fiatal labdarúgókat, úgyhogy már ezért is érdemes ellátogatni a Lapály utca 2-4-6. szám alatti pályára. Hozzátette: rajtuk nem múlik, hogy jövőre is megrendezzék a tornát, hiszen már megállapodtak a szervezőkkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés