Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Osztják a tűzifát

| 2016. 12. 22. | 10:35:00
Térségünkben a legtöbb a rászoruló.
Osztják a tűzifát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól halad a téli szociális tűzifaprogram a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél: 180 település jelezte, hogy társaságunktól vásárol tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban. Előreláthatóan csaknem 25.800 köbméter tűzifát értékesítünk, több mint 477 millió forint értékben - közölte a Szabolcsihírrel Szalacsi Árpád vezérigazgató. Hozzátette: ez az összeg meghaladja az országos keret egyhatodát, ugyanis a kormány hárommilliárd forintot fordít a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen.

A pályázat kiírása szerint a nyertes településeknek 2017. február 15-éig kell megkapniuk a tüzelőanyagot. December közepéig csaknem 11.500 köbméter tüzelőt szállítottak el a NYÍRERDŐ Zrt.-től – tájékoztatott a vezérigazgató.

 

A társasággal szerződő települések döntő többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei, de egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is innen szerzi be a tüzelőt. A fa kétharmada a szabolcsi-, egyharmada pedig hajdú-bihari erdészeteken keresztül jut el a településekhez.

A legnagyobb tételeket a Fehérgyarmati-, a Baktalórántházi-, és a Debreceni Erdészet szolgálja ki.

A társasághoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól. Az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert. Az önkormányzatok közül a legnagyobb tűzifa igény 960 köbméter, a legkisebb pedig 26 köbméter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés