Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályaválasztásról ovisoknak is

| 2016. 12. 07. | 12:48:00
A szakképzés hetében járunk.
Pályaválasztásról ovisoknak is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

A Szakképzés Európai Hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum részt vesz a december 5-8-ig tartó hét során zajló európai szakképzési hét eseményeiben, és több szakmai programot is szervez.

A legnagyobb rendezvényt december 7-én tartják Nyíregyházán. Kiállítást-állásbörzét és konferenciát rendeznek az észak-alföldi régió 40 vállalkozásának bevonásával, amelyek fokozzák a szaktudás iránti érdeklődést és közelebb hozzák egymáshoz a partnereket (gazdálkodó szervezeteket, iskolákat, szülőket és a diákokat).

Szerdán a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Sportcsarnokában (Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.) kiállításra és állásbörzére várják az érdeklődő szülőket, általános iskolásokat, gimnazistákat, továbbtanulni, elhelyezkedni szándékozókat.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum által kiírt pályázatok között szerepel a szakképzésben végzett sikeres személyek, kiemelkedő életpályát bejárt „nagykövetek” megválasztása, a „Szakma-selfi”, amelyben a szakképzésben részt vevő tanulók mutathatják be saját szakmájukat, illetve a „20 év múlva a szakmám” pályázat, amellyel már az óvodás korosztályt is megcélozták, hiszen azt kérték, mutassák meg, milyen elképzeléseik vannak a jövőben betöltendő munkahelyükről.

A Szakképzés Európai Hetén általános iskolások részére vállalatlátogatásokat szerveznek, a legnagyobb, leginnovatívabb cégeket mutatják meg a pályaválasztás előtt álló tanulóknak. Az óvódások pedig szakmaudvar keretében, játékos formában ismerkedhetnek meg a különböző szakmákkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés