Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rékának ez volt élete legszebb karácsonya

| 2016. 12. 29. | 16:32:00
Meglátogatta őket a Sunshine Angyal.
Rékának ez volt élete legszebb karácsonya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Angyalok és csodák márpedig vannak. Erről személyesen is meggyőződhetett az az öt nyíregyházi család, amelyikhez csütörtökön ajándékokkal felpakolva megérkezett a Sunshine Angyal.

„Kedves Sunshine Angyal! A nevem Réka és 11 éves leszek. Negyedikes vagyok és Nyíregyházán élek a tesómmal, aki hetedikes, Szuszi cicával és az Anyukánkkal. Anyukánk azt mondja, hogy mi nem vagyunk igazan szegények, mert neki van munkája, és van hol laknunk, és van mit ennünk és ennek örülni kell. Karácsonyfánk is lesz, de ajándék már nem. Még ovis voltam, amikor utoljára volt ajándék a fa alatt”

– így kezdődik annak a nyíregyházi kislánynak a levele, aki azért fordult a Sunshine Angyalhoz, hogy segítsen találni egy „szerelő bácsit”, aki megjavítaná édesanyja biciklijét, hogy ne kelljen gyalog járnia az idősekhez, akiket munka után és hétvégeken gondoz. Azt is kérte az Angyaltól, hogy javítsa meg a 15 éves mosógép tetejét, illetve testvére telefonját, mert mostanra minden elromlott. Elárulta a titkos vágyát is: szeretne egy rollert.

A levelet Réka a 99.4 Sunshine FM jótékonysági felhívására írta. Nyíregyháza rádiója arra kérte a rászoruló gyerekeket, írják meg, mivel tehetné szebbé az ünnepüket a „Sunshine Angyal”.

Sok megindító levél érkezett a kívánságokkal, s hogy azok teljesüljenek, nyíregyházi vállalkozók fogtak össze. Ki pénzzel, ki felajánlással, adománnyal támogatta a jótékonysági akció sikerét, de érkeztek ajándékok a rádióhallgatóktól is.

Bogi már nem a földön alszik

A Sunshine Angyal csütörtök délben kelt útra az ajándékokkal. Elsőként Bogihoz érkezett, aki édesanyjával albérletben lakik. Volt házuk, de elárverezték, mert a devizahitelt nem tudták fizetni. Az autista kislány édesanyja ugyanis elveszítette a munkáját, és a sérült gyerek miatt nehezen talál új állást. Míg az albérletet fizetni tudják, maradhatnak. Most kaptak bútort, ágyat, mert eddig pléden aludtak, a földön, tartós élelmiszert, és Bogi vágya is teljesült, hisz az egyik csomagban lapult egy tablet.

Szuszi cicáékhoz is becsengetett az Angyal

De Rékáék öröme is határtalan volt. Hisz nem kell már megjavítani a közfoglalkoztatottként dolgozó édesanyjuk ócska biciklijét, mert kapott egy újat, sőt, a két gyerek is, hogy ne kelljen ezentúl messziről gyalogolniuk az iskolába. A régi mosógép helyett érkezett egy jóval fiatalabb, a rossz helyett egy jó számítógép, Réka pedig megkapta a hőn áhított rollert, ráadásként még egy tabletet is. Testvére, Ricsi új telefont kapott a régi, elromlott helyett.

– Úgy akartam, hogy mindenkinek jó legyen. Hogy anyának megcsinálják a biciklijét, s ne kelljen gyalog járnia – mondta Réka. Majd lelkendezve tette hozzá, tabletjét szorongatva: – olyan szép biciklit kaptam, hogy olyat még nem is láttam. Ez életem legszebb karácsonya!

Hét éve fűtetlen lakásban élnek

Rékáék albérletben laknak, míg a harmadik levélíró, Zoltán Lénárd önkormányzati bérlakásban. Hét (nem elírás, 7) éve nincs fűtés a lakásban, mert elromlott a kazán. A rendészeti szakközépiskolás fiú azért írt a Sunshine Angyalnak, hogy tudassa: őt és három testvérét nehéz körülmények között neveli anyukájuk. Még fűtésük sincs. Szeretnének egy hősugárzót, hogy tudjunk fűteni és egy villanyrezsót, mert az is épphogy csak jó.

Elárulta: három testvérével szeretnének „egy tabletet és egy X-boxot is, de ez csak álom! Társasjátéknak, telefonnak is nagyon örülnénk. Esetleg még tartós élelmiszert. Nekem december 10-én volt a születésnapom, nagyon jó lenne, ha édességet kaphatnánk, de ez már sok lenne” – írta a fiú.

S az Angyal meghallgatta a kívánságát: kaptak rezsót, hősugárzót, telefont, tartós élelmiszereket és édességet – a szülinapra is gondolva.

Sóstóhegyen egy háromgyerekes család tűzifát és tartós élelmiszert kapott, míg az az édesapa, aki egyedül neveli három gyermekét, tartós élelmiszert, gyümölcsöt, zöldséget és telefont. Az ő történetüket a sajtóból sokan ismerhetik: a házuk ősszel leégett, s most egy barátjuk jóvoltából egy irodában húzzák meg magukat.

Akik az álmokat teljesítették

Dr. Szarvasné dr. Galambos Ildikó, az Aktuál Útépítő Iroda Kft. valamint a Szadorasz Gold Kft. képviselője, aki mintegy 270 ezer forint támogatást nyújtott ahhoz, hogy a gyermekek minden kívánsága teljesüljön. Elmondta: „fájdalmasan őszinte leveleket írtak a gyerekek, a szívünk összeszorult, amikor olvastuk őket, nem volt kérdés, hogy itt legyünk, és szebbé tegyük az ünnepüket.”

Balogh Béla, a Sunshine Rádió tulajdonosa, ügyvezető igazgatója a kezdeményezésről elmondta: Úgy gondoltuk, az a hiteles, ha a gyerekeket kérjük, írják meg, mit szeretnének. Nehéz körülmények között élve ők tudják igazán hitelesen és őszintén leírni, hogy miben szenvednek hiányt. Ezért biztattuk őket, hogy írjanak, de nemcsak ők írtak, hanem nagymamák, édesanyák is. Ezáltal szinte kivétel nélkül olyan helyre jutott adomány, ahol valóban szükség volt rá, és olyan adomány, amire valóban szükség volt.

 

Számára a leginkább megrázó élmény volt a találkozás azzal a Huszár téri családdal, amelyik 7 éve fűtés nélkül él egy önkormányzati bérlakásban. "Családi pótlékból, gyerektartásból fizeti az édesanya a bérlakást, fűtés nélkül, rezsón melegít forró vizet, azzal tölti meg a flakonokat, s a meleg vizes palackokat teszik a paplan alá, hogy télen ne fagyjanak meg éjszaka. Ez döbbenetes volt" - mondta a rádiótulajdonos, hozzátéve: nagyon megható volt Réka, aki szerelő bácsit kért, aki az elromlott dolgokat megjavítja.

Cs.K.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés