Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Táncol, hogy megmentse az iskolát

| 2016. 12. 07. | 18:01:00
Erre a laskodi fiatalemberre érdemes odafigyelni!
Táncol, hogy megmentse az iskolát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy pici falu nagy tehetsége a kilencéves Tomócsik Milán. A talpraesett, szőke kisfiú nem kisebb tervet dédelget, minthogy megmenti a laskodi iskolát. Ezért nevezett be a Fölszállott a páva népi tehetségkutatóba, s már a pénteki középdöntőre készül. A Duna Tévén láthatjuk a produkcióját.

A zsűri ugyanis azon szerencsés és tehetséges 48 versenyző közé választotta kétezer jelentkező közül, aki élő adásban is megmutathatja tehetségét. Tegyük hozzá: maximális pontszámmal jutott be, és ő az egyedüli szabolcsi a résztvevők között!

Milán példaképe a tavalyi győztes Hoksz Attila – aki egyébként a Páva arca – aki Dombrádról került a tehetségkutatóba, s mutatta meg az országnak, mit tud. Ő már Nyíregyházán, a művészetiben tanul, de nagyon jó barátságban van Milánnal, ellátja tanácsokkal, és állítólag jobban izgul Milán egy-egy fellépése előtt, mint kilencéves barátja.

Milán és tanárnője, Szalkayné Szénégető Krisztina

– Én egyáltalán nem izgulok, de Attila nagyon izgul értem – árulta el a Szabolcsihírnek Tomócsik Milán, akit édesanyja és tanárnője, a néptánc pedagógus Szalkayné Szénégető Krisztina is elkísért szerkesztőségünkbe. Milán a laskodi Platánfa Általános Iskola tanulója, mellette a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola növendéke. Két éve táncol. Tehetségére egy éve figyelt fel Szalkayné Szénégető Krisztina, így egy éve kiemelten foglalkoznak a kisfiúval kollégájával Oszlánszki Patrikkal közösen.

– Azért indultam el a versenyen, mert meg akarom menteni az iskolát. Hogy több gyerek járjon oda, és ne vigyék el Petneházára a felső tagozatot. Be akarom bizonyítani, hogy egy ilyen kis településen a tehetségek ugyanúgy megbújnak – jelentette ki a kis bölcs, aki egyébként kitűnő tanuló.

Az alig ezer lakosú település iskolájába mindössze 72 gyerek jár. Az iskola nagyon szép, a hangulat családias, a gyerekek összevont osztályokban tanulnak.

Rögtönzött bemutató - a pávatollas kalapban

Pénteken nagyecsedi verbunkot táncol

A középdöntőben Milán nagyecsedi verbunkot ad elő. Ott lesz a versenyen Murguly Lajos is, aki a tánc adatközlője volt.

Úgyhogy lehet szurkolni, izgulni – és sms-eket küldeni – egy újabb tehetségért péntek este a Duna Televízió Fölszállott a páva adásában.

Cs.K.

Milán a területi döntőn

Felszabadultan, önfeledten táncol

A plakáton minden, amit tudni kell a versenyről. Szavazni ér!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés