Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb járműveket kaptak a tűzoltók

| 2016. 12. 21. | 16:29:00
Kedden volt az átadás.
Újabb járműveket kaptak a tűzoltók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy gépjárműfecskendőt és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkáját segítő terepjárót vehetett át december 20-án Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.

 


Az átadási ünnepségen dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató elmondta, a szervezet gépjárműparkja újabb szerekkel bővül, hiszen a tizennégy és félmilliárd forintos forrást biztosító KEHOP-program keretében összesen száznyolc fecskendő áll majd rendszerbe, ebből kerül most új gazdához tizenegy. A tábornok köszönetet mondott a Generali Biztosító Zrt. felajánlásáért, az általa biztosított százmillió forintból ugyanis hét olyan terepjárót lehetett venni, amely a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok munkáját segíti majd. A főigazgató emlékeztetett arra, ezek az egységek az összetett, kiterjedt káreseteknél zajló beavatkozást irányítják, állományuk tapasztalt munkatársakból áll, ráadásul feladataik közé tartozik a tűzvizsgálat is, a járművekre ezért ehhez szükséges eszközöket is málháztak.

A most átadott HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnoksághoz kerül, a Ford Ranger XL 4x4 2.2 TDCI típusú pickup pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkáját segíti a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés