Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állítják: minden lélekben van egy kis szivárvány

| 2017. 01. 20. | 15:46:00
Érzékenyítő programot rendeznek a múzeumban.
Állítják: minden lélekben van egy kis szivárvány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jósa András Múzeum ad otthont a „Minden lélekben van egy kis szivárvány” című projekt első találkozójának január 23-án hétfőn.

A projekt elsődleges célja az eltérő hátterű oktatási és kulturális intézmények együttműködésének hatékony előmozdítása, az élet sokszínűségének bemutatása, oktatási tartalmak élménnyel és interaktivitással fűszerezett átadása, szociális érzékenyítés, a tolerancia és a másság elfogadásának ösztönzése, közös produktum létrehozása.

A kezdeti lépést elősegítve a Nem Privát Színház interaktív helyzetgyakorlataival hangolódnak egymásra a résztvevők, melyet egy közös múzeumi barangoló követ. Ezután az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában kalauzolják a polgári fiatalok a diákokat és a pedagógusokat.

A következő találkozás helyszíne ismét a Jósa András Múzeum lesz, melynek eredménye várhatóan egy közös alkotás lesz, ezt követően pedig Polgáron és Budapesten folytatódnak a találkozók.

A programban részt vesznek: a kertvárosi Református Egyház ISK – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának néhány lakója, berettyóújfalui és záhonyi középiskolások, a Jósa András Múzeum és pedagógusok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés