Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobálja a kocsikat a lefagyott jég

| 2017. 01. 17. | 15:08:00
Türelmet kérnek.
Dobálja a kocsikat a lefagyott jég
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többen panaszkodtak szerkesztőségünkben is, magunk is tapasztaltuk, sokan fotókat is posztolnak a Facebookra, hogy a kisebb utcákon, lakóutcákon nagyon nehéz közlekedni a lefagyott jégen Nyíregyházán. Különösen ott problémás a helyzet, ahol a szombati latyakot nem tolták el, lefagyott, nehezen járható, s akármilyen lassan halad a járművezető, váratlanul megdobja a kocsit a nyomvályú, a jégborda. Így van ez Oroson, a Kertvárosban és városi, kis utcákban is.

Megkerestük Szabó Edinát, az utak síkosságmentesítését is végző Níregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. sajtóreferensét, aki az alábbiakról tájékoztatta a Szabolcsihírt:

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a nyíregyházi utak csúszásmentesítését meghatározott sorrendben, az utak forgalmának megfelelően kialakított kategóriák szerint végzi. Az előírásoknak megfelelően elsőként a tömegközlekedési és forgalmasabb közutakat, valamint a kerékpárutakat és járdákat síktalanítja társaságunk.

– Ezután következnek az alsóbbrendű utak, melyek érdesítését és sózását is folyamatosan végezzük. Minden utcába el fognak jutni munkatársaink, de a teljes, több mint 600 km hosszú úthálózat síktalanítása rendkívül időigényes, ezért kérjük a Városlakók türelmét - tette hozzá Szabó Edina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés