Hirdetés

Egymást mentették tűzoltók és búvárok

szabolcsihir.hu

2017.01.09. 13:07

Egymást mentették tűzoltók és búvárok

Gumicsónakot is bevetettek.

Hirdetés

Jégről mentési gyakorlatot tartottak a nyíregyházi hivatásos, az ibrányi és az újfehértói önkormányzati tűzoltók, valamint a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai hétfőn Nyíregyházán, a Bujtos tavon - tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Mint írják:

Hétfőn reggel tizennyolc centiméter vastagságú jég borította a tavat, ennek ellenére tilos rajta korcsolyázni. Elsőként a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ismertette a jégről mentési technikákat, majd következett a harmincfős állomány eligazítása arról, hogy milyen szabályok mentén, milyen eszközökkel kell végrehajtani a mentési gyakorlatot. Fülöp Imre tűzoltó őrnagy és Takács Tibor tűzoltó százados hangsúlyozták: minden esetben párokat alkotva kell a bajba jutott segítségére sietni, és ha valaki ilyen helyzetbe kerülne, maradjon minél nyugodtabb, és fölhasalva a jégre próbáljon meg kikúszni a partra.

A tűzoltók léket vágtak a jégen, majd a búvárokkal közösen gyakorolták, hogy milyen technikákkal tudnak segíteni a bajba jutottakon. A vízben elhelyezkedtek a „mentendő személyek”, akik ebben az esetben tűzoltók és búvárok voltak. A mentést gumicsónak, gumitömlő, dugólétra és gépezetes tolólétra használatával gyakorolták. A következő napokban további szolgálati csoportok is részt vesznek a mentési gyakorlaton.

katasztrófavédelem

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés