Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Füstköd-riadó - tájékoztatási fokozat

| 2017. 01. 30. | 10:49:00
Nem javult a levegő minősége Nyíregyházán.
Füstköd-riadó - tájékoztatási fokozat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017. 01.28-án meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3), míg 2017.01.29-én a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3) is.

Napi átlagértéke a Széna téri mérőállomáson:

  • Január 28-án 98 μg/m3,
  • Január 29-én 105,1 μg/m3 volt.

Ezért hétfőn a füstköd-riadó tájékoztatási fokozata van érvényben.

A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben legkorábban kedden várható javulás.

A szálló por (PM10) szennyezettség az éjszakai órákban a legnagyobb, de a továbbra is fennálló kedvezőtlen meteorológiai körülmények miatt a nappali órákban is számottevő a szennyezettség, ezért a szakemberek azt javasolják, a napokban lehetőleg kerüljük a szabadban végzett sporttevékenységet, és a szellőztetést – amennyiben szükséges - a déli órákban végezzük.

A légszennyezettség romlását elkerülendő kérik, továbbra is kerüljük a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Az aktuális értékekről az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu), illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály honlapján (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/) tájékozódhatunk.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés