Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliós fejlesztések lesznek a temetőben

| 2017. 01. 31. | 16:08:00
Megszüntetik a balesetveszélyes helyzeteket is.
Milliós fejlesztések lesznek a temetőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén több fejlesztés is megvalósul az Északi temetőben. A Pazonyi út oldalában lévő elöregedett kerítést 273 méteres szakaszon újjáépítik - írja a nyiregyhaza.hu. A balesetek megelőzése érdekében a teherportánál módosítják a kerékpárút nyomvonalát, fekvőrendőrt építenek, de még ebben az évben kiváltják a temető közel százéves vízvezeték-hálózatát is.

A Megyei Temetkezési Kft. olyan fejlesztéseket valósíthat meg a város önkormányzatának anyagi támogatásával, amelyek már évek óta szükségessé váltak. Ezek közül a leglátványosabb a temető Pazonyi úti oldalában lévő, több mint 80 éves, elöregedett kerítésszakasz újjáépítése lesz. A lepusztult állapotban lévő téglakerítés duplán balesetveszélyes, hiszen az egyik oldalán a forgalmas kerékpárút fut, a másik oldalán pedig síremlékek vannak.

Róka Zsolt ügyvezető elmondta, a kerítést a Pazonyi úti csomóponttól a teherportáig tartó 273 méteres szakaszon cserélik ki, ez körülbelül egy 30 millió forintos beruházás lesz.

A Pazonyi úti bejáratnál egy rövid szakaszon módosítják a kerékpárút nyomvonalát, valamint a sírkertből kivezető úton fekvőrendőr is lesz. Erre azért van szükség, mert a közvetlenül a kerítés mellett futó kerékpárút és a kihajtó csomópontja beláthatatlan mindkét irányból, már több baleset is történt az elmúlt időszakban, ha a biciklisek gyorsan tekertek, vagy az autósok figyelmetlenül hajtottak ki.

Az idei fejlesztési tervek között szerepel a temető közel százéves, még ólombetétes vízvezeték-hálózatának kiváltása is. A sűrű meghibásodások során egyes szakaszokat már kicseréltek, de most a régi hálózatot teljesen tehermentesítik, és az új építésű csöveken látják majd el a temető területét vízzel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés