Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon durva. Takarmánykrumplit akart velünk megetetni

| 2017. 01. 25. | 10:57:00
Összesen 22 tonnáról van szó.
Nagyon durva. Takarmánykrumplit akart velünk megetetni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az EKÁER segítségével akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 22 tonna, állati takarmányként felhasználható burgonyaszállítmány élelmiszerként történő értékesítését. A burgonyát a kormányhivatal munkatársai megsemmisítették - közölte a Szabolcsihírrel Magyar Norbert sajtóreferens.

A pénzügyőrök az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (EKÁER) adatai alapján ellenőriztek egy Újfehértóra érkező lengyel burgonyaszállítmányt.

Az ügyvezető elmondta, hogy a társaság takarmányburgonya értékesítésével foglalkozik, viszont az ehhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett és az értékesítéseit sem tudta bizonylatokkal igazolni.

Azt sem tudta megmondani, hogy az elmúlt hónapban bejelentett mintegy 160 tonna takarmányburgonyát miként értékesítette.

A telephelyen talált csomagolóanyagok és címkék alapján felmerült a gyanú, hogy a takarmányként beszerzett burgonyát a későbbiekben fogyasztási burgonyaként értékesítik.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársai az áru nyomon követhetőségének, valamint a takarmányok esetében is kötelező jelölés hiánya miatt a 22 tonna burgonyát lefoglalták és megsemmisítették.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés