Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán hiánycikk az érdesítő anyag

| 2017. 01. 16. | 16:58:00
Csak a télre nem számítottak.
Nyíregyházán hiánycikk az érdesítő anyag
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napok óta a csapból is az folyik Nyíregyházán, hogy mindenki gondoskodjon a portája előtt a síkosságmentesítésről. Igen ám, de hogyan?

A szombati latyak visszafagyott az aszfaltra, kőre, járdára, lapáttal felszedni már nem lehet. Ilyenkor jönne jól az érdesítő anyag, amiről viszont kiderült, hogy hiánycikk, nincs, elfogyott Nyíregyházán. Többen hívták az utóbbi napokban a városgondnokot, Bordás Bélát, hogy elpanaszolják: hiába keresik a szupermarketekben, nem kapnak érdesítő anyagot. Így aztán elég nehéz eleget tenni kötelezettségüknek.

Úgy tűnik, mindenki felkészült a télre, csak a hóra, hidegre nem számított.

Kutakodtunk emlékeinkben, hogy oldották meg a síkosságmentesítést nagyszüleink, amikor még nem voltak szupermarketek, és arra jutottunk: nem estek kétségbe.

Hamuval, salakkal (ami a cserépkályhából kijött - ez most keveseknek adatik meg) szórták fel az utat, vagy sárgahomokkal. Homokot például bármelyik tüzépen be lehet szerezni, és környezetbarát, csak egy-két vödröt vigyünk magunkkal. Alkalmas még a fűrészpor is, amit, ha nincs asztalos ismerősünk, szupermarketekben vagy kisállatkereskedésben is beszerezhetünk, hiszen csomagolva árulják hörcsögnek vagy tengerimalacnak - alomként.

Ami még fontos: a hölgyek kivételesen hanyagolják a magas sarkú lábbelit, húzzanak hó- vagy lapos sarkú csizmát, és tegyenek be egy csinos cipőt a szatyorba, amit a munkahelyen átvehetnek.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés