Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rossz napjuk volt az iskolakerülőknek

| 2017. 01. 13. | 13:08:00
Akarták vagy sem, a rendőrök kís
Rossz napjuk volt az iskolakerülőknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyilván senkit nem kell meggyőzni arról, hogy jobb korzózni, mint iskolapadban ülni, de azért az ember gyermekének kötelességei is vannak, korzózni pedig iskola után, hétvégén is lehet.

Azt pedig remélhetőleg minden szülő elmondja a gyerekének iskolába indulás előtt, hogy egyáltalán nem válik kárára, ha a suliban még ragad is rá valami, mert egyébként szakma, tudás nélkül nem lesz belőle semmi, de legalábbis sokra nem viszi az életben. Ezért is

jó, hogy a csellengőket, lógósokat rendszeresen ellenőrzik Nyíregyházán, s ha maguktól nem találnának oda, elkísérik őket a suliba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, valamint a Nyíregyházi Járási Hivatal Gyámügyi Osztályának munkatársai ellenőrizték január 12-én Nyíregyháza belvárosában az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat.

A hatóságok munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távolt az iskolai foglalkozásoktól.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés