Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Speciális mentők képezték a búvárokat

| 2017. 01. 25. | 17:37:00
A hivatásos tűzoltók vízben eltűnt személyek után is kutatnak.
Speciális mentők képezték a búvárokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A már meglévő búvárismeretüket bővítik a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Kelet Magyarországi Speciális Mentő Egyesülettel együttműködve Nyíregyháza-Sóstón. Szerdán délelőtt a merülés mellett a korlátozott látási viszonyok mellett a vízből mentést is gyakorolták a résztvevők - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő.

Több nyíregyházi hivatásos tűzoltó is rendelkezik évek óta mentőbúvár képesítéssel, így részt vehetnek vízben eltűnt személyek, vagy tárgyak keresésében, amelyben a megyei önkéntes mentőcsoportok is nagy szerepet vállalnak. Volt már arra is példa, hogy vízbe hajtott gépjármű kiemelésénél kellett ezt a fajta készségüket érvényesíteniük, igaz, legutóbb gyakorlat formájában mutatták ezt be Vásárosnamény térségében.


Szerdán délelőtt Vincellér Tibor, a Kelet Magyarországi Speciális Mentő Egyesület elnökének a vezetésével, az elméleti képzést követően Nyíregyháza-Sóstón, a strand területén gyakorolták a felszerelések használatát, a merülést és a korlátozott látási viszonyok mellett a vízben tájékozódást a tűzoltók.





 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés