Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberek! Ha tilos, miért égetik az avart?

| 2017. 02. 28. | 09:25:00
Megyeszerte vonultak a tűzoltók.
Emberek! Ha tilos, miért égetik az avart?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották hétfőn a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tű. főhadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű hétfőn délelőtt Csegöldön, az Árpád utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Tiszaszentmártonon, a Táncsics út mentén kétszáz négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet, itt a záhonyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Nyírbogdány külterületén a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak adott feladatot a meggyulladt avar és száraz fű oltása, míg Nyírtelek külterületén fél hektáros területen a bozótos égett. Hasonló eseményekhez vonultak a tűzoltók Kisvárdán, Pócspetriben, Ófehértón, valamint Tiszabercelen. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét hétfőn délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol a Zrínyi Ilona utcában lévő segélyszervezet pincéjében az ott tárolt adományokat veszélyeztette az összegyűlt víz, amelyet a tűzoltók motoros szivattyú segítségével távolítottak el.

Teljes terjedelmében égett egy kilenc négyzetméteres fészer hétfőn délben Rohodon, a Petőfi Sándor utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Garázsban parkoló személygépkocsiból szivárgott az üzemanyag hétfőn este Nyíregyházán, az Etel közben. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a kifolyt üzemanyagot felitatták, majd a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy mosógép elektromos zárlat miatt hétfőn este egy nyíregyházi lakóházban, a Szőlőskert utcában, ahol a gép melletti szekrény is kigyulladt. Egy ott lakót enyhe füstmérgezést szenvedett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés