Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erőszak az iskolában. Megelőzhető?

| 2017. 02. 13. | 11:47:00
Az előadásokon kiderül.
Erőszak az iskolában. Megelőzhető?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megelőzhető-e, ha igen, hogyan, kezelhető-e, ha igen, hogyan az iskolai erőszak? - ezekről a kérdésekről esik szó azokon az előadásokon, amelyeket az iskolákban tartanak a rendőrség munkatársai.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákon belüli erőszak elleni fellépésre. A témában prevenciós előadásokat tartanak a megyei középiskolákban, amelyeken a diákok mellett a pedagógusok is részt vesznek. A szakemberek azokra a lehetséges megoldásokra hívják fel a figyelmet, amelyek alkalmazásával megelőzhető, vagy adott esetben kezelhető a már létrejött konfliktushelyzet.

A foglalkozásokat olyan gyakorlati példákkal színesíteni az előadók, amelyek lehetővé teszik a téma megértését. A cél, hogy ne valósítson meg sem a diák, sem a pedagógus olyan jogellenes magatartást, ami hivatalos eljárást von maga után. Az oktatási intézmények részéről folyamatos az érdeklődés a témában, a már megkezdett előadássorozat a jövőben is folytatódni fog.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés