Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Esőt kapunk a nyakunkba

| 2017. 02. 04. | 14:27:00
Vasárnap estig maradnak a pluszok.
Esőt kapunk a nyakunkba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Intézet jeletése szerint ciklonok okoznak változékony időt Európa nagy részén, nyugat felől többnyire enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő árasztja el a kontinens nyugati, délnyugati és középső területeit. Errefelé gyakran megnövekszik a felhőzet, többfelé fordul elő eső, zápor, a Balkán-félszigeten helyenként zivatar.

Hazánkban szombat estétől nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső. Éjjel a csapadékzóna kelet felé halad tovább, a középső területeken jelentős mennyiségű eső valószínű. Északnyugaton, valamint a Börzsöny tágabb környezetében eleinte átmeneti ónos eső is lehet. Vasárnap átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben több órára kisüt a nap.

Vasárnap estére északkeleten is eláll az eső, ám délnyugat felől ismét felhősödés kezdődik. A déli, délnyugati szél északnyugatira, majd vasárnap ismét délire fordul, és helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet vasárnap általában 7 és 12 fok között várható, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb idő valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés