Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fát vágnak a tűzoltók Nyíregyházán

| 2017. 02. 27. | 16:05:00
A mentéshez gyakorolnak.
Fát vágnak a tűzoltók Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn délelőtt háromnapos favágási gyakorlat kezdődött a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak a szabolcsi megyeszékhelyen. Az éves kiképzési tervüknek megfelelően mindhárom szolgálati csoport gyakorolja a műszaki mentéshez kapcsolódó ezen ismereteit a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével.

Munkavédelmi oktatással kezdődött a hétfői gyakorlat, majd a motoros láncfűrész használatával ismerkedett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya. A tűzoltók kisgépkezelői vizsgával rendelkeznek, ezen belül többen a fakivágáshoz szükséges jártassággal is. A most szerzett ismereteiket a kárfelszámolásoknál kamatoztatják, elsősorban útra borult fák, de sok esetben épületekre szakadt faágak eltávolításakor. Egy-egy vihar idején a gépkocsikra szakadt fa és faágak eltávolítása sem ritka a szolgálatuk idején.

A gyakorlaton a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei is részt vettek, a két szervezet ugyanis nemcsak éles helyzetekben dolgozik együtt, de a gyakorlati oktatás-képzésben is segíti egymás munkáját. A következő napokban a nyíregyházi hivatásos tűzoltók másik két szolgálati csoport állománya is részt vesz hasonló foglalkozáson a szabolcsi megyeszékhelyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés