Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét a szmog városa Nyíregyháza

| 2017. 02. 18. | 10:45:00
Rossz a levegő, és egyelőre az is marad.
Ismét a szmog városa Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő három napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Napi átlagértékek a Széna téri mérőállomáson:

  • február 15-én 79,1 µg/m3
  • február 16-án 79,2 µg/m3
  • február 17-én 98,5 µg/m3  

volt.

Továbbra is a szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben. 

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén sem csökken számottevően a szennyezettség, a levegőminőségben jelentős javulás hétfőn várható.

A szálló por (PM10) szennyezettség az éjszakai órákban a legnagyobb, de a kedvezőtlen meteorológiai körülmények miatt napközben sem csökkent jelentősen, ezért a levegőminőség javulásáig lehetőleg kerüljék a szabadban végzett intenzív sporttevékenységet, és a szellőztetést – amennyiben szükséges - a déli órákban végezzék.

A légszennyezettség romlását elkerülendő kérjük, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Mellékeltem a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály lakossági tájékoztató levelét, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés