Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ivott a három ember halálát okozó borsodi autós

| 2017. 02. 08. | 10:25:00
Előzetesben a gyanúsított.
Ivott a három ember halálát okozó borsodi autós
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság 2017. március 7-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kettőnél több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas gyanúsított február 5-én reggel 6 óra után az általa vezetett Mercedes típusú személygépkocsival Karcsa irányából Sátoraljaújhely irányába haladt a 381. számú főúton. Ezidáig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volkswagen Golffal. Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi megpördült és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg.

A szabályosan közlekedő gépkocsiban öt személy utazott, akik közül hárman – köztük a gépkocsi vezetője – a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek el. A gyanúsított által vezetett gépjármű egyik utasát súlyos életveszélyes, a másik utast súlyos sérülések miatt jelenleg is kórházban ápolják.

A helyszínen elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján mindkét gépjármű esetében kizárható olyan műszaki hiba, mely a balesettel okozati összefüggésbe hozható lenne.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, az előzetes letartóztatás elrendelését a gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható akár tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapozta. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye is, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a gépkocsiban vele együtt utazó személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés