Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közlekedés. A nyíregyháziaktól is várják az ötleteket

| 2017. 02. 06. | 16:22:00
A cél, hogy minőségi legyen.
Közlekedés. A nyíregyháziaktól is várják az ötleteket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A város közlekedési stratégiai tervének elkészítéséhez kéri a városlakoóksegítségét, véleményét a nyíregyházi önkormányzat.

A fenntartható városi mobilitástervezés (Sustainable Urban Mobility Planning – SUMP) egy olyan városi közlekedéstervezési személet, melynek középpontjában az ember, a városlakó áll, és melynek az Európai Unió megbízásából kidolgozott módszertana a legjobb európai gyakorlatokon alapulva a hazai és helyi adottságokhoz igazodik.

Célja minőségi és fenntartható közlekedés biztosítása úgy, hogy az mindenki számára hozzáférhető, biztonságos, tiszta (környezetkímélő) és hatékony (terület-, energia- és költségtakarékos) legyen, a városlakók életminőségét, jóllétét szolgálva - olvasható a megyeszékhely hivatalos honlapján, a www.nyiregyhaza.hu-n.

A tervezési folyamat eredménye egy olyan közlekedésfejlesztési stratégiai terv, amely minden közlekedési módra kiterjedve fogalmaz meg integrált szemléletű irányokat a város számára, és ösztönzi a fenntartható módok térnyerését. Mindezt úgy, hogy a tervezési folyamatba bevonja a különböző érintett szereplőket: a lakosságot, a szakértőket, a szakmai szervezeteket és a döntéshozókat egyaránt.

Nyíregyházán a Fenntartható városi mobilitási terv a meglévő stratégiai dokumentumokkal (Településfejlesztési Koncepció, Integrált Településfejlesztési Stratégia, Integrált Területi Program) összhangban készül. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a terv elkészítésével a Mobilissimus Kft-t bízta meg.

Az oldalon egy kérdőívet is találnak a városlakók, melyet kitöltve elmondhatják ötleteiket, javaslataikat, véleményüket a város közlekedéséről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés