Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvadult az alma?

| 2017. 02. 06. | 09:39:00
Meseíró pályázatot hirdetnek gyerekeknek.
Megvadult az alma?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért vad a vadalma? - ez a címe annak a meseíró pályázatnak, amelyet a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete fenntartásában működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola hirdetett az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából - közölte a Szabolcsihírrel Vereb István kommunikációs munkatárs.

A meseíró pályázaton Nyíregyháza és 20 kilométeres körzetének általános iskolásai vehetnek részt. A témának az ad különös aktualitást, hogy 2017-ben az év fája a vadalma lett.

Az általános iskolások két korcsoportban versenyeznek: 2-4. osztályos, illetve 5-8. osztályos tanulók, akiktől azt várják, hogy mese formájában írják le, mitől „vadult meg”, esetleg szelídíthető-e ez a gyümölcs.  Legalább egy, legfeljebb három oldal terjedelmű írásaikban az erdő élőlényei mellett akár kitalált mesehősök is szerepelhetnek. A pályázók írhatnak elgondolkodtató, tanulságos, humoros, sőt csalimesét is!

Ugyanebből az alkalomból a középiskolásoktól (9-12. évfolyam) azonos témában humoros esszéket, jeleneteket, stand up jellegű írásműveket várnak, legfeljebb három oldal terjedelemben.

Minden korosztálynál szerepeljen a pályaművön:

  • Készítő neve, osztálya
  • Iskola neve
  • Felkészítő tanár vagy szülő neve
  • Elérhetősége mobil számon

Kézírásos vagy gépelt formában pályázónként, papír alapon egy mű küldhető vagy vihető el személyesen az alábbi címre: Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola 4481 Sóstóhegy Igrice út 3.

Beküldési határidő: 2017. március 7. (kedd) Eredményhirdetés: az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én 15 órakor, az erdei iskolában. További információ: Petrilláné Bartha Enikő, erdei iskola vezető, 30/349-0839

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés