Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy durranás készül Gyulaházán, Farkas Bertalan szülőfalujában

| 2017. 02. 28. | 16:02:00
Majd meglátják, hogy szállnak itt holdra a fiatalok!
Nagy durranás készül Gyulaházán, Farkas Bertalan szülőfalujában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közlönyben jelent meg, és a Vastagbőr szúrta ki, hogy az első, eleddig egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan szülőfalujában Space központ épül.

Gyulaházán már van űrhajós kiállítás, az önkormányzat megvásárolta az űrhajós szülőházát, de a kétezer lelkes falu olyan attrakciót szeretett volna, amely nem csak 5 percre tartja ott a látogatókat.

A Petőfi Csarnok bezárása előtt felvettük a kapcsolatot az illetékesekkel, hogy szívesen elhozzuk Gyulaházára az űrrepülés- és a repüléstörténeti kiállítást – mondta el a Szabolcsihírnek Bardi Béla, a település polgármestere. Tavaly pályáztak is kiállító terem építésére. Aztán jött a következő ötlet, hogy lehetne itt Space központ. Ennek megvalósítására

ítélt oda a kormány 1-1,2 milliárd forint támogatást Gyulaházának. A beruházás a 2017-20-as időszakra esik, idén az előkészítést végzik el, kiderül, hogy mi kerülhet ide és mi nem. Az biztos, hogy fantasztikus élményben lehet részük mindazoknak, akik érdeklődnek az űrkutatás, a sci fi iránt. A kiállítás mellett kipróbálhatják, milyen lehet a holdra szállás, lebeghetnek a súlytalanság állapotában, hiszen mindazt, ami az űrkutatással, űrtechnikával kapcsolatos, itt ki is próbálhatják.

Minden űrhajóst megszólított a település – természetesen szülötte, Farkas Bertalan közreműködésével -, hogy küldjön valami apróságot, „kütyüt”, amit a kiállításon elhelyezhetnek.

A Kisvárdától 10 kilométerre fekvő falu egyébként már mást évi 3000 vendégéjszakával dicsekedhet, népszerű a vendégháza, nagyszerű a konyhája, az uszoda pedig kiváló lehetőséget biztosít edzőtáborozásra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés