Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem szép. Leszedik a színházról a ledfalat

| 2017. 02. 20. | 12:01:00
Olvasónk szóvá tette: nem esztétikus a patinás, nyíregyházi épületen.
Nem szép. Leszedik a színházról a ledfalat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megosztotta a véleményeket a Móricz Zsigmond Színház erkélyén közelmúltban megjelent ledfal. A modern eszköz az Alpár Ignác tervezte, patinás - sajnos, nem műemlék épület - egész hangulatát megváltoztatta. Olvasónk szerint hátrányára:

"Szeretném hatalmas felháborodásomat kifejezni, tegnap reggel láttam, hogy a gyönyörű nyíregyházi színházépületre kikerült egy ilyen borzalmas ledfal"

- írja egyik, neve elhallgatását kérő olvasónk, majd így folytatja:  "amennyire én tudom, ez egy helyi védett épület, így biztos vagyok benne, hogy ez engedély nélkül került ide. Nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljünk erről, mert ez Nyíregyháza egyik legszebb épülete volt eddig... - fogalmazza meg véleményét olvasónk, aki fotókat is mellékelt leveléhez. 

Észrevételeit továbbítottuk a színházba, ahol Dr. Karap Zoltán marketing munkatárstól az alábbi választ kaptuk:

"Örömmel értesültünk arról, hogy olvasóik számára nem csak előadásaink, de a színház épülete is állandó figyelem tárgya.
Mi magunk is így vagyunk ezzel, ezért is merült fel bennünk az ötlet, hogy a történelmi épületre 35 év múltán elhelyezzünk egy „Móricz Zsigmond Színház” feliratot. Függetlenül attól, hogy a helyi lakosság számára az épület funkciója magától értetődő, igyekeztünk tekintettel lenni a városba érkező turisták érdeklődésére is, valamint arra, hogy hazánk legtöbb teátruma él a felvett név kiírásának lehetőségével.

A számos lehetséges megoldás látványtervei közül szerettünk volna esélyt adni egy olyan korszerű technológiának, amely a statikus és dinamikus feliratok mellett akár videókat is meg tud jeleníteni. A látványtervek sterilitása nyilvánvalóan nem adja vissza a valóságot, ezért egy rövid tesztelési időt biztosítottunk az ideiglenes ledfal üzembe helyezésének, amely során az esztétikai szempontok mellett a technikai kérdéseket is sikerült tisztázni.

Bár a ledfal használatában intézményünk szempontjából számos vonzó lehetőség rejlik, a kivitelezési nehézségeket és

az esztétikai szempontokat is mérlegelve úgy döntöttünk, más megoldásokat keresünk."

A ledfalat hamarosan eltávolítják, jóllehet, továbbra sem állnak el attól, hogy a színház épülete fizikailag is felvegye a Móricz Zsigmond Színház nevet - áll a marketing munkatárs válaszában.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés