Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán látható a Weöres-kiállítás

| 2017. 02. 13. | 15:32:00
A gyerekeknek rajzpályázatot hirdettek.
Nyíregyházán látható a Weöres-kiállítás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Munkámat használni lehessen, ne szájtátva csodálni”  (Weöres Sándor: Nagyság)  - ez a mottója annak a kiállításnak, amely a Petőfi Irodalmi Múzeumból érkezett Nyíregyházára. „A megmozdult szótár – Weöres Sándor 100 éves" című kiállítás a Jósa András Múzeumban március 2-áig még megtekinthető. Sőt! Kreatív nyelvi játékokat, modern multimédiás eszközöket is kínálnak itt a látogatóknak 2-99 éves korig.                   

Február 15-én, szerdán rendhagyó tárlatvezetésre várják az érdeklődőket, melyhez múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolható.

A kiállítás kurátora Hegyi Katalin irodalmi muzeológus február 27-én napközben, majd 17 órától népszerűsíti zárás előtt e gazdag és izgalmas anyagot. Érdeklődni a további lehetőségekről Babolcsi Andrea múzeumpedagógusnál lehet (tel.: 06-42- 315-722).

Rajzpályázat

A Weöres Sándor kiállításhoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdet a múzeum. A költő Keresztöltés című verséhez várnak illusztrációt A/3, illetve A/4-es méretben, bármilyen technikával. A pályázatnak nem feltétele a kiállítás ismerete, de segítséget ad az ifjú alkotóknak. Óvodás, alsó-illetve felső tagozatos általános iskolás korcsoportban hirdetnek győztest. A díjátadót március 15-én, az ünnepi családi nap keretében tartják. Az alkotásokat ezen a jeles napon az érdeklődők megtekinthetik a múzeumban, ahol a közönség is szavazhat az általa legjobban ítélt alkotásra.

A pályamunkákat március 10-ig személyesen a múzeum portáján lehet átadni, postán a Jósa András Múzeum címére: 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21. lehet küldeni. A borítékra feltétlen írják rá: WEÖRES 100

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés