Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ők a menhelyek legesélytelenebb lakói

| 2017. 02. 09. | 17:23:00
Kutya a családban.
Ők a menhelyek legesélytelenebb lakói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A menhelyek legesélytelenebb lakói az öreg kutyák. Mindenki cuki, pici kölyökkutyát szeretne örökbe fogadni.

A legszomorúbb történés a Nyíregyházi Állatotthon munkatársainak életében, mikor egy öreg kutyus kerül a gondozásukba. Egy olyan kutya, aki leszolgált egy életet hűséggel, ragaszkodással egy gazdánál.

És most, hogy megöregedett - nem lát már olyan jól, esetleg nem is hall, nehezebben mozog - teherré, nyűggé vált......utcára kerül vagy az altatásáról döntenek.

– Nem is merünk belegondolni sem, hogy mit érezhetnek ezek a kutyák a menhelyre érkezéskor. Egy darabig még él bennük a remény.... de aztán feladják.

Pedig ha ránézünk egy őszülő pofira, belenézünk az opálos kis szemekbe hatalmas lelket és valódi hűséget láthatunk bennük.

Bobó gazdája meghalt és a hűséges eb napokig őrizte a szeretett embert... Kórosan lesoványodva, súlyos bőrbetegséggel, tele toklásszal került az Állatotthonba.  Emil pedig egy kis település utcáin bóklászott sánta kis tappancsaival...

Mindkét apóka jóval túl van már az első X-en. Hónapokat töltöttek a kennelek rácsai között. Már-már feladták ők is.....

Most azonban új életet kezdhettek a Kettenlos német szervezetnek köszönhetően. Mindketten gazdihoz költöztek és szeretetben, biztonságban tölthetnek el még néhány boldog évet! - közölte a jó hírt Raska Andrea, az állatotthon vezetője.

Bobóról már képeket is kaptak az otthon muinkatársai. Ezeken az öreg kutyus kifejezetten mosolyog - bár sorvadt kis fogacskákkal - de mosolyog......

Még sok boldog gazdis évet kívánunk neki, a rácsok között élő, öreg társainak pedig azt, hogy országunkban is lássák meg végre a fakuló bunda mögött rejtőző feltétel nélküli szeretetet, hálát, ragaszkodást és adjanak esélyt az őszpofájúaknak - tette hozzá Raska Andrea.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés