Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szivattyúk nagy munkában: készültség a Tisza mentén

| 2017. 02. 07. | 10:28:00
Eső és olvadás egyszerre.
Szivattyúk nagy munkában: készültség a Tisza mentén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt szakaszon rendelt el belvízvédelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság február 7-én reggel 8 órától. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az elmúlt napok enyhe időjárása következtében megindult olvadás, valamint a közben lehullott csapadék mennyisége miatt a befogadó csatornák vízállásai a mértékadó szintet meghaladták.

Az igazgatóság működési területén az elmúlt 24 órában átlagosan 4,7 mm eső esett. Februárban, az eddig eltelt 6 nap alatt összesen 17,8 mm csapadék hullott átlagosan, ami

a sok éves februári havi átlag mennyiségnek (32,2 mm) több mint a fele.

Ez a csapadék azért is okozott belvízi lefolyást, mert az elmúlt napok enyhébb időjárása ellenére a talaj még mindig fagyott, így a víz nem tud beszivárogni.  

A TIVIZIG működési területén 12 belvízvédelmi szakasz található, ezek közül ötnél van érvényben készültség: a Hamvas-sárrétin és a Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon másodfokú a készültség, itt a szivattyútelepek kétműszakos üzemelésére van szükség. A Tiszai-alsó, a Tiszai-középső és a Tiszai-felső belvízvédelmi szakaszokon pedig elsőfokú készültség van érvényben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés