Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tarolt a tél: rengeteg a kátyú az utakon

| 2017. 02. 06. | 17:12:00
A végleges javításokat csak május-júniusban tudják elvégezni.
Tarolt a tél: rengeteg a kátyú az utakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alaposan meggyötörte a tél az utakat. Nagyon sok helyen kátyú éktelenkedik az aszfalton. Arra voltunk kíváncsiak, megkezdődött-e már az utak, kátyúk felmérése, mekkora a kár, mikor indulhat a javításuk, mi a teendő akkor, ha valakinek a kocsija bizonyíthatóan azért rongálódott meg, mert kátyúba hajtott - ami most a víztől sem látszik.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. folyamatosan végzi az önkormányzati tulajdonban lévő utak felülvizsgálatát, és ún. hideg aszfaltos eljárással az utak javítását. Januárban 26 tonna hideg aszfaltot használt fel Társaságunk kátyúzásra, melynek értéke közel nettó 700 ezer forint - válaszolta a Szabolcsihír érdeklődésére Szabó Edina sajtóreferens.

A hideg kátyúzásos technológia célja a jelentősebb úthibák javításával a balesetek és károk elkerülése. A tartósabb, meleg aszfaltos eljárással történő helyreállításokat előre láthatóan május-júniusban lehet elkezdeni, addig a társaság a csapadékmentes napokon végzi az utak karbantartását. Erre a célra előreláthatóan 150 tonna hideg aszfaltot használnak fel az elkövetkezendő időszakban.

Amennyiben az út hibájából adódóan kár keletkezik egy gépjárműben, azt az adott út kezelőjénél kell bejelentenie. Önkormányzati utak esetében a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél kell jelezni - tette hozzá Szabó Edina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés