Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a szökött foglyot

| 2017. 03. 09. | 13:40:00
Most már jogerős a büntetés.
Elítélték a szökött foglyot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa csütörtökön jogerős ítéletet hozott B. R. vádlottal szemben  fogolyszökés bűntette miatt. A törvényszék a korábban elsőfokon kiszabott 2 év 2 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést 1 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 2 évre eltiltotta a közügyektől - közölte Toma Attila sajtószóvivő.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság 2016. szeptember 30-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, egyidejűleg elrendelte az előzetes letartóztatását.

A tárgyalás után a vádlottat a rendőrök a bv. intézetbe kísérték át úgy, hogy a vádlott kezét előrebilincselték, és a bilincsre vezetőszíjat tettek. A Nyíregyházi Törvényszék főbejáratán kilépve azonban B. R. a vezetőszíjat úgy megrántotta, hogy az elszakadt. Az elszabadult, szökött férfi szaladni kezdett a Bocskai utca irányába, ám nem volt szerencséje, a főügyészség épülete előtt útfelújítást végző munkások feltartották, az intézkedő rendőrök pedig elfogták.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés