Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harminc országból jönnek megfigyelők Szabolcsba

| 2017. 03. 24. | 09:24:00
Nemzetközi árvízvédelmi gyakorlatot tartanak.
Harminc országból jönnek megfigyelők Szabolcsba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Árvízvédelmi nemzetközi gyakorlat színhelye lesz Szabolcs megye
Az EUWA Európai Uniós program keretében, április elején háromnapos árvízvédelmi gyakorlatot szervez a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A terepgyakorlat részleteit csütörtökön egyeztették Nyíregyházán a program vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre megtyei szóvivő.

Az április elejére, a Rétközi víztározóhoz szervezett nemzetközi terepgyakorlaton a horvát, a szlovák és a szerb katasztrófavédelmi szervek, továbbá a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Belgrádi Vízművek munkatársai vesznek rész a hazaiak mellett.

Harminc országból, az unióból és azon kívülről is érkeznek szakmai megfigyelők az árvízvédelmi feladatok végrehajtását megtekinteni. A tizennyolc hónapig tartó program részeként tavaly novemberben nemzetközi katasztrófavédelmi törzsvezetési gyakorlatot tartottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, akkor a nemzetközi együttműködőknek elméleti feladatokat kellett végrehajtaniuk. Idén áprilisban a gyakorlatban tesztelik a víztisztítás, az árvízi védekezés, a vízkárelhárítás, az életmentés és a lakosságtájékoztatás terén meglévő ismeretek alkalmazását.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés