Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lángolt az avar a megye 24 településén

| 2017. 03. 30. | 10:08:00
Még mindig nem veszik komolyan a tűzgyújtási tilalmat.
Lángolt az avar a megye 24 településén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán 24 esetben riasztották szabadtéri tűzesetekhez a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Egy hektár területen foltokban égett a száraz aljnövényzet szerdán délelőtt Tiszakanyár külterületén. A kisvárdai és a cigándi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Szintén egy hektár területen fanyesedék és akácos aljnövényzete gyulladt ki szerdán délután Nyírtelken, a Tokaji út mellett, itt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Két hektáron a nyárfaerdő aljnövényzete lángolt tegnap délután Rétközberencs külterületén, ahol egy csirkeneveldét is veszélyeztetett a tűz. A kisvárdai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Rozsály és Méhtelek között a töltésparton három hektáron gyulladt meg a bózotos, itt a csengeri önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Kisebb területeken is adott feladatot a szabadtéri tűz oltása szerdán napközben, így Aranyosapátiban, Dombrádon,  Ajak és Kékcse, valamint Ajak és Kisvárda között, Gyürén, Nagyvarsányban, Kisarban, Kótajban, Kállósemjénben, Kántorjánosiban, Tiszaeszláron és Tiszalökön is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy családi ház tetőhéjazata alatt lévő szigetelés  szerdán délután Nyíregyházán, a Károlyi Mihály utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, majd az izzó, parázsló részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés