Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Liszt-díjat kapott Szabó Soma

| 2017. 03. 14. | 16:06:00
Apja fia.
Liszt-díjat kapott Szabó Soma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Liszt-díjat adományozott Szabó Somának, a Nyíregyházi Cantemus Kórus művészeti vezetőjének, karnagyának Balog Zoltán miniszter.

Szabó Somáról a Port.hu azt írja: a Kodály Zoltán Általános Iskolában kezdte zenei tanulmányait. Karvezetés diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte 1998-ban. Azóta vezető karnagya a Cantemus Vegyeskarnak és a Cantemus Fiúkórusnak, valamint alkalmanként a Szabolcsi Szimfonikus Zenekart is irányítja. Emellett tanít a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában, valamint alapító tagja és egyben művészeti vezetője a számos nemzetközi versenygyőzelmet elért Banchieri Énekegyüttesnek. Mesterkurzusokat tart rendszeresen Franciországban, az USA-ban és Japánban. Rendszeres meghívottja nemzetközi kórusversenyek zsűrijének.

Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphatott volna édesapja, Szabó Dénes, a Nyíregyházi Cantemus Kórus nemrég újraválasztott igazgatója, Liszt- és Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze, aki a napokban ünnepelte 70. születésnapját.

Gratulálunk!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés