Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszépülnek a nyíregyházi előkertek

| 2017. 03. 24. | 12:04:00
Hamarosan kezdődik a balkonföld akció is.
Megszépülnek a nyíregyházi előkertek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az akció keretében a lakosság 1 köbméter komposztos termőföld keveréket illetve 1 kilogramm fűmagot biztosított a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterületek (elsősorban előkertek, utcafronti zöldfelületek) füvesítésére. Az akció célja, hogy Nyíregyházán növekedjen a zöldfelületek nagysága, szépüljön a városkép, és a lakosság  környezettudatosabbá váljon.

A jelentkezés feltétele a kitöltött pályázati adatlapok visszaküldése volt. Az akcióra 140-en jelentkeztek - közölte a Szabolcsihírrel Szabó Edina sajtóreferens. Hozzátette: minden igénylés jogosultságát ellenőrizték, és elkezdődött a társaság telephelyén a termőföld és fűmag kiosztása a nyerteseknek.

A városszépítő program a balkonföld akcióval folytatódik. Április 19-22. között a város több mint félszáz helyszínén helyeznek ki 1,5-2 köbméter balkonföldet, összesen több mint 100 köbmétert azzal a céllal, hogy kedvet csináljanak és egyúttal hozzá is járuljanak az erkélyek, loggiák, folyosók virágosításához.

Ugyancsak a városszépítő akciósorozat keretében idén is meghirdetik a legszebb konyhakertek versenyét, és folyamatosan várják a 2016. július 31. és 2017. július 31. között született gyermekek családjainak jelentkezését az Újéletfa akcióra. Ősszel avargyűjtési programot szerveznek, de lehetőséget biztosítanak komposztládák elnyerésére, az oktatási intézmények pedig madáretetők elhelyezésére pályázhatnak majd.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés