Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Menyasszonyának szánta a hóvirágot

| 2017. 03. 03. | 13:21:00
Annyira nem volt jó ötlet.
Menyasszonyának szánta a hóvirágot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összesen 322 szál vágott hóvirágot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy ukrán férfi autójában, Záhonynál. A sofőr a menyasszonyának szánta a védett növényeket. Beregsuránynál pedig kárpáti sáfrány, tőzike és hóvirág került elő egy turistabuszból - közölte a Szabolcsihírrel Magyar Norbert sajtóreferens.

Három csokorba szedve, 322 szál hóvirágot találtak a NAV munkatársai egy ukrán férfi autójában. A védett virágok a jármű középkonzoljának tároló rekeszében voltak, egy műanyag flakonban. A sofőr elmondta, hogy a hóvirágokat Munkács környékén, az út mellett vásárolta, és a menyasszonyának vitte.

Egy másik esetben Beregsuránynál 175 darab hagymás, védett virágot találtak a pénzügyőrök egy Olaszországban tartó busz egyik utasánál. A hóvirágok, kárpáti sáfrányok és tőzikék eszmei értéke több mint másfél millió forint.

Magyarországon a hóvirág, a tőzike és a kárpáti sáfrány nem csupán őshonos, de védett növény is, így annak leszedése, gyűjtése vagy szállítása minden formában tilos. A természetvédelmi oltalom a virág minden részére kiterjed és a kertben nőtt növényekre is vonatkozik.

A pénzügyőrök a növényeket lefoglalták. A talált védett virágok együttes eszmei értéke meghaladja a négy és félmillió forintot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés