Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Részegen vezette a motorcsónakot

| 2017. 03. 31. | 16:52:00
Sok pénze bánja.
Részegen vezette a motorcsónakot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok pénze bánja most annak a férfinak, aki ittasan ült a motorcsónak volánja mögé. A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott vele szemben. T. S. ellen ittas járművezetés vétsége miatt indult eljárás. Az elsőfokon kiszabott 100 ezer forint pénzbüntetést a másodfok 200 ezerre emelte fel, ugyanakkor mellőzte a kisgéphajó vezetésétől való eltiltást.

A megállapított tényállás szerint T. S. tavaly július 9-én ittasan közlekedett a Tiszán egy Suzuki 2,2 típusú motorcsónakkal. A férfi három utast is szállított – köztük egy gyermeket – akik mentőmellényt nem viseltek, sőt, nem is volt a motorcsónakban. A rendőrjárőr igazoltatta a vádlottat, akiről a vérvétel során kiderült, hogy közepes fokú ittas állapotban volt - közölte a Szabolcsihírrel Koncz Veronika sajtótitkár.

A bíróság megállapította, hogy a Vízi közlekedés rendjéről szóló rendelet alapján úszó létesítményt tilos ittas állapotban vezetni, a vádlott megszegte a hajózási szabályzat rendelkezéseit; azonban egy olyan csónakkal közlekedve, amelynek vezetése nem engedélyhez kötött, ezért a kisgéphajó vezetésétől nem lehet eltiltani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés