Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszély a borsodi hegyekben

| 2017. 04. 20. | 19:58:00
Egyenesen életveszélyes az erdőben tartózkodni.
Életveszély a borsodi hegyekben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletidő tombol országszerte több helyen, köztük a Bükkben és a Zempléni-hegységben is életveszélyes a fák között tartózkodni. Az erdőben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen, az erdészek - az elhárításban részt vevő többi szervezet munkatársaival együtt - jelenleg a helyzet javításán dolgoznak.

A Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan, az útra dőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben talán még ennél is rosszabb helyzettel kell szembenézniük az ott élőknek. Több település (Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt) járművel megközelíthetetlen, áram tegnap óta nincs, és mobil térerő sincsen. A veszélyhelyzet miatt szerdán sokan nem jutottak haza az elzárt településekre és vannak, akik ezeken a helyeken rekedtek.

Megyeszerte megbecsülhetetlen számú ember, köztük az ÉSZAKERDŐ Zrt. számos munkatársa dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán.

A zord időjárás miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút bizonytalan ideig nem közlekedik – tájékoztatott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés