Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Füstmérgezés Szabolcson!

| 2017. 04. 01. | 15:54:00
Kipattanó szikra okozta a tüzet.
Füstmérgezés Szabolcson!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kályhából kipattanó szikra lobbantott lángra egy lakóház konyháját pénteken este Szabolcs településen, a Petőfi utcában - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője. Hozzátette: Egy ember enyhe füstmérgezést szenvedett. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Helyesen működött és időben jelzett a szén-monoxid érzékelő egy nyíregyházi társasházban pénteken este a Kulcsár utcában. A gázkazán meghibásodása miatt visszaáramlott az égéstermék a lakásba, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók az átszellőztetés után mértek magasabb gázkoncentrációt, személyi sérülés nem történt, a gázszolgáltató a hibás készüléket kizárta a rendszerből.

Égetnek, majd hívják a tűzoltókat

Kilenc esetben riasztották szabadtéri tűzesetekhez pénteken a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Másfél hektáros területen égett a száraz aljnövényzet péntek délután Nyírgyulajon, a Rózsás utca végén lévő területen.

A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Újdombrád külterületén két hektáron adott feladatot a tölgyes aljnövényzetének az oltása, míg Szorgalmatosnál három hektáron lángolt a nádas. Kisebb területeken Tiszaszalkánál, Győrteleknél, Tyukodon, Rétközberencsnél és Nagykállónál is be kellett hasonló eseményeknél avatkozniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés