Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horror várakozási időre számítsanak a határon!

| 2017. 04. 15. | 15:49:00
Olvasóink szerint a kisgyerekkel utazók iránt is érzéketlenek.
Horror várakozási időre számítsanak a határon!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsvétkor nagyon sokan kerekednek fel otthonról. Legtöbben rokonaikat, szeretteiket keresik fel, vagy csak kicsit kirándulni szeretnének a határainkon túlra. Ünnep lévén felkészülünk, hogy valamivel hosszabb ideig tart a határátkelés, de arra, amit olvasóink osztottak meg velünk, valószínűleg, senki sem számítana.

"Egy olyan esetet szeretnénk Önökkel megosztani, ami tegnap történt egy barátommal" – írta szombaton a Szabolcsihírnek címzett levelében Grunda János. - "A Barabás-Kaszony határátkelőn szerettek volna átkelni Kárpátaljára, Ukrajnába, de ez hat órájukba telt: öt óra volt, amíg a magyar határon átjutottak, és egy, amíg az ukránon. Velük volt egy 5 hónapos csecsemő is."

A magyar határőrök sajnos többszöri kérésre sem engedték meg, hogy Nánási Antalék a pici babával előre menjenek, pedig az előttük állókat sem zavarta volna.

Nemcsak elutasítóak voltak, de lekezelőek is - hangsúlyozta olvasónk.

Nánásiék tízkor értek a magyar határhoz, és délután háromkor jutottak át rajta, majd 15.00-16.00-ig tartott az ukrán határon való átkelés – osztotta meg velünk a viszontagságos utazás történetet barátja kérésére Grunda János, aki egyébként feleségével szintén úton volt Ukrajna felé, de ők a beregsurányi határátkelőt választották. Lényegesen jobban ők sem jártak.

"Feleségem 7 hónapos terhes. Mi már nem is próbálkoztunk kérezkedéssel. Mi enyhébben megúsztuk az átkelést: 2 óra 20 perc volt a magyaron átjutás, 1 óra 10 az ukránon" - írta Grunda János. Majd hozzátette: "és mi láttunk egy olyan esetet, ahol az ukrán határőrök előre engednek egy anyukát a kisbabájával."

Olvasónk azzal zárta: barátjával azért tartották fontosnak megosztani velünk tapasztalataikat, hogy akik húsvétra még haza vagy csak kirándulni Kárpátaljára mennének, és még kisgyerek is van velük, tudják, hogy mire számítsanak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés