Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kéménytüzek, viharkárok

| 2017. 04. 21. | 10:25:00
Többször is vonultak a tűzoltók megyénkben.
Kéménytüzek, viharkárok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három kéménytűzhöz és kilenc esetben a viharos szél miatt műszaki mentésekhez vonultak a tűzoltók az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Rakamazon, a Jókai utca egyik családi házának a vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében a lerakódott égéstermék gyulladt meg csütörtök délután. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Hasonló eseménynél avatkoztak be a kisvárdai hivatásos tűzoltók egy ajaki családi háznál, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a szabolcsi megyeszékhelyen, a Butykai út egyik lakóházánál is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Kilenc esetben vonultak a viharos szél miatt csütörtök délután a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.  Nyíregyházán, a Sóstói úton egy nagyméretű fa akadályozta a közlekedést, miután megdőlt. Tiszalökön egy lakóházat veszélyeztetett egy kettétört akácfa, ahová a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók vonultak, míg Ibrányban egy nagyméretű fa ága szakadt az úttestre, de hasonló esetek még a szabolcsi megyeszékhelyen, több helyen, így a Legyező és a Széchenyi utcákban, valamint Nyíregyháza és Nagykálló között adott feladatot a tűzoltóknak.  Fehérgyarmaton, egy üzlet lemez tetőfedését, Kisvárdán pedig egy bölcsőde tetőhéjazatát bontotta meg a szél, ahol a tűzoltóknak be kellett avatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés