Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszépül a Bencs Villa!

| 2017. 04. 19. | 17:58:00
Pályázaton nyert támogatásból alakítják át.
Megszépül a Bencs Villa!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a Bencs Villa felújítása. Nyíregyháza egykori polgármesterének háza pályázaton nyert, nettó több mint 300 ezer forint támogatásnak köszöünhetően kívül-belül megszépül.

A helyi védelem alatt álló, Sóstói úti épület átalakítását a turisztikai hasznosítás érdekében tervezték meg, a projekt eredményeképp egy többfunkciós turisztikai attrakció jön létre. Ebben nagy hangsúlyt kap a minőségi turizmus feltételeinek kialakítása és egy olyan turisztikai attrakció létrehozása, amely színesíti a város látványosságait és programkínálatát, új élményelemekkel gazdagítva, és hosszabb üdülésre ösztönözve ezzel a turistákat, illetve további turisztikai fejlesztéseket generál a térségben.

Az épület külső megjelenésében teljességgel megőrzi az eredeti formáját, belső tereiben korabeli enteriőrök váltakoznak az új igényeket kielégítő korszerű anyagokkal, technikákkal. A régi és új egyidejű, egymás melletti alkalmazása, a kellő arány megtalálása, praktikussá, izgalmassá, és mégis hitelessé teszik az épület helyiségeit.

A földszinti nagy terek összenyitása mobil falrendszer segítségével történik meg, amellyel lehetővé válik nagyobb közönség befogadása is. Ezáltal az épület otthont adhat kiállításoknak, felolvasóestek, kamaraszínházi előadások helyszínéül szolgálhat. A földszinten helyet kap egy korhűen berendezett kávéház, és megújul a villa déli és keleti oldalán lévő földszinti terasz is, mely akár egybe is nyitható majd a földszinti belső térrel, tovább növelve annak méretét. A villa emeletének teljes átalakításával helyt kap egy felnőtt lakosztály, ahol a korhű bútorokkal berendezett társalgó, női és férfi hálószoba és fürdőszoba látható majd. A másik lakosztályban lehetőség nyílik a kor kulturális, tudományos és művelődési emlékeinek kiállítására a könyvtárszoba, a kutatószoba és a pihenő szoba tematikus berendezésével.

A jelenleg beépítetlen padlástér megújításával egy loft- műterem jön létre, a múlt század elejének kedvelt beépítési módjait idézve. Itt valósul meg egy minden igényt kielégítő alkotóműhely is. A kert megújításának része egy történeti emlékút és rekonstruált eredeti sétány megvalósítása, valamint az új kerítés, mellyel a villa impozáns összképet nyújt majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés