Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ők most a szakma sztárjai Szabolcs-Szatmár-Beregben

| 2017. 04. 28. | 08:41:00
Az Inczédy két diákja is a dobogóra állhatott.
Ők most a szakma sztárjai Szabolcs-Szatmár-Beregben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Beregből három diák is kiváló eredményt ért el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjét, a jubileumi 10. Szakma Sztár Fesztivált április 24-26-án tartották Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.

A versenyek célja továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt.

Ennek megfelelően a fesztivál jelmondata: „A jó szakma felér egy diplomával!”

Az országos szakmai versenyeket 41 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

Az írásbeli elődöntőre 5.255-en neveztek, majd a legjobb eredményt elérő versenyzők a válogatóba jutottak tovább. A végső megmérettetést, a döntőt a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon rendezték, ide 102 oktatási intézményből 224 diák jutott be.

A fesztiválra az idén már közel 15 ezren látogattak el többségében 6-7-8.osztályos, pályaválasztás előtt álló diákok. A bemutatkozó szakmákat az érdeklődők tárlatvezetés keretében ismerhették meg és a diákok egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

Férfiszabó szakmában egy vásárosnaményi diák ért el első helyezést: Németh Levente István, tanára: Major Erika, a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja. Gyakorlati helye a Berwin Ruhagyár, Vásárosnamény

Szárazépítők között az első és harmadik díj is Nyíregyházára, ráadásul ugyanabba az iskolába - Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma - került: László Tamás József és Fodor Gergő Ádám lett a sztár, mindkettejük tanára Kliebert Zsolt.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés