Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Örök időkre beírják magukat a Ballagók Kapcsos Könyvébe

| 2017. 04. 10. | 13:52:00
Minden érettségiző neve szerepel benne.
Örök időkre beírják magukat a Ballagók Kapcsos Könyvébe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét eltelt egy év, a tavaly érettségizettek már lassan az év végi vizsgáikra készülnek, miközben hamarosan elballagna, akik tavaly még őket búcsúztatták a gimiből.

Április 11-én jegyzik be nevüket Nyíregyháza végzős diákjai a Ballagók Kapcsos Könyvébe. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere 10 órakor köszönti a jelenlévő osztályok képviselőit a Városháza, Krúdy-termében.

Nyíregyházán az érettségiző diákok minden évben bejegyzik nevüket a Ballagók Kapcsos Könyvébe. Az első könyv 2006-ban készült egyedi méretben, merített papírból, külső bőrkötéssel, és már betelt, ezért az önkormányzat 2015-ben elkészíttette a Kapcsos Könyv „ikertestvérét”, amelybe az idei ballagók is beírhatják a nevüket.

A Kapcsos Könyv rendkívül impozáns. A/2 méretben, 260 oldal terjedelemben, antikolt merített papírral, sötétbarna bőrkötésben, rézveretes sarkokkal és rézcsattal ékesített fedőlappal - méltó emléket nyújt a ballagó diákoknak.

Az eseményt hagyományosan a Városháza dísztermében tartják. Az érettségiző osztályok egy-egy képviselője jegyzi be a teljes osztálynévsort a könyvbe, amit egész évben meg lehet tekinteni a Városházán. A nap folyamán 9-17 óra között 20 nyíregyházi középiskola végzős osztályainak névsora kerül be a „nagy” könyvbe.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés