Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Pörköltjárat" volt Nyírparasznyán

| 2017. 04. 05. | 10:38:00
A legtöbb bajt azonban még mindig az avartüzek okozzák.
"Pörköltjárat" volt Nyírparasznyán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Pörköltjárat" - így hívják a tűzoltók az olyan esetet, amikor a konyhában, a tűzhelyen felejtett ételhez riasztják őket - nyilván nem ebédre. Egy ilyen eset történt kedden délelőtt Nyírparasznyán, a Rákóczi utcában, ahol tűzhelyen felejtett olaj égett. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a tűzhely fölött lévő páraelszívóból az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy fali gázkonvektor egy lakóház fürdőszobájában kedden délután Újfehértón, a Böszörményi úton - közölte Dóka Imre, a katasztrógfavédelem megyei szóvivője a Szabolcsihírrel. A város önkormányzati tűzoltói a gázcsapot elzárták és értesítették a szolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több szabadtéri tűzeset is adott feladatot a tűzoltóknak kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ötszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű kedden délelőtt Tuzséron, a Márta úton, a vasúti töltés mentén. A záhonyi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Egy hektár területen adott munkát a baktalórántházi hivatásos tűzoltóknak a város külterületén lángra kapott erdő aljnövényzetének az oltása. Kisebb területeken még Kisvárda külterületén, Nyíregyháza mellett Jánosbokorban, valamint Tyukodon és Nyírkarász, valamint Gyulaháza között kellett szabadtéri tüzek oltásánál a tűzoltóknak beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés