Recept: magyaros cukkini-gombaragu
Hozzávalók:
5 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg csiperke gomba
1 cukkini
1 kisebb piros kaliforniai paprika
pár db koktél paradicsom
frissen őrölt só-bors
kakukkfű
kedvünkre való, reszelhető sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat vékonyabb szelekre, félfőre, a cukkinit 2 mm vastagra vágjuk. Kevés olívaolajon odatesszük a julienre szelt kolozsvári szalonnát, rajta megpároljuk a hagymát-fokhagymát, aztán jöhet a gomba, pár perc múlva a cukkini is tartozéka lesz a serpenyőnkben egyre jobb illatfelhőt produkáló matériának.
Fűszerezzük, és ekkor már bátran kortyolhatunk a kellemesen behűtött rose, vagy mondjuk chardonnay borocskából, mert innentől nem ronthatjuk el!
Szinte azonnal - mert a cukkininek nem kell sok idő - ráhalmozzuk a paprikát és a paradicsomokat is, megalkotva immár a „színvilágot” is!
Sajtot reszelünk rá, díszítjük, tálaljuk, s bezsebeljük a dicséreteket!
Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)