Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ugrásra kész a hulladékkommandó

| 2017. 04. 27. | 17:34:00
Nincs pardon, ha felszólításra sem takarítják el a szemetet.
Ugrásra kész a hulladékkommandó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összeült csütörtökön Nyíregyházán a hulladékkommandó. A több szervezet részvételével működő egység az illegális szemétlerakás elleni küzdelem ez évi feladatairól tanácskozott, hiszen évről-évre nő azoknak a száma, akik a hulladékot hanyagul a közterületen hagyják - írja a város hivatalos honlapja, a Nyíregyháza.hu.

A hulladékkommandó 2004-ben kezdte meg működését Nyíregyházán, tagja a Közterület-felügyelet, a NYÍRVV Nonprofit Kft., a polgárőrség, a rendőrség, a Magyar Közút és civil szervezetek. Céljuk, hogy felszámolják Nyíregyházán és környékén a hulladék illegális lerakását.

Míg tíz évvel ezelőtt évente 500-600 tonna szeméttől szabadultak meg illegálisan az emberek, addig most 180-200 tonna felszámolásáról kell a kommandónak gondoskodnia.

A külterületi városrészeken, az elhagyatott földutakon jellemző az, hogy szemetet tesznek le. Ezeken a területeken visszaszorulóban van az illegális hulladéklerakás, a belvárosban azonban épp ellenkezőleg.

Leginkább építési törmeléket, autóalkatrészt, kommunális- és zöldhulladékot hagynak felelőtlenül az emberek a közterületeken.

A hulladékkommandó első körben felszólítja a szemetelőt a jogkövető magatartásra, és kötelezi arra, takarítsa fel az érintett területet. Az összeszedett hulladékról mérlegelési jegyet kell a NYÍRVV-nek bemutatni, amely igazolja, a hulladék oda került, ahová való. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés